ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινά στην Ιταλία η 2η Εβδομάδα Ανοικτής Διακυβέρνησης- 5 – 11 Φεβρουαρίου 2018

Ως συνέχεια της δέσμευσης από το Τρίτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το ιταλικό τμήμα Δημόσιας Διοίκησης σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης Εβδομάδας Ανοικτής Διακυβέρνησης (Settimana dell’Amministrazione Aperta-SAA).

Η 2η Εβδομάδα Ανοικτής Διακυβέρνησης διεξάγεται από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018, με εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, αλλά και online. Το πλήρες πρόγραμμα, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.open.gov.it/saa που ανανεώνεται συνεχώς.

Γιατί να διοργανώνεται Εβδομάδα Ανοικτής Διακυβέρνησης;

Περισσότερη διαφάνεια, δημόσια συμμετοχή και καινοτομία, μπορούν μόνο να επιτευχθούν μέσα από μια θεμελιώδη αλλαγή της κουλτούρας στη δημόσια διοίκηση και στην κοινωνίας μας, ως σύνολο. Ενώ η εμπιστοσύνη στα δημόσια ιδρύματα συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, είναι σημαντική η ενθάρρυνση και η τόνωση των ζωντανών συζητήσεων και διαβουλεύσεων, πάνω σε θέματα Ανοικτής Διακυβέρνησης εμπλέκοντας πολίτες, δημόσιους φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ποιοι μπορούν να συνεισφέρουν;

Δημόσιοι οργανισμοί, σχολεία, πανεπιστήμια, κοινωνίες των πολιτών και επιχειρήσεις, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι στο να συμμετάσχουν οργανώνοντας εκδηλώσεις σχετικές με την έννοια της ανοικτής διακυβέρνησης. Κατόπιν σχετικής αίτησης στη διεύθυνση http://open.gov.it/saa/crea-iniziativa/, οι δράσεις αυτές μπορούν να ενταχθούν στο επίσημο πρόγραμμα.

Τι είδους εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στην ιταλική εβδομάδα ανοικτής διακυβέρνησης;

Η εβδομάδα Ανοικτής Διακυβέρνησης δεν αφορά αποκλειστικά ειδικούς και επαγγελματίες στο χώρο. Το πρόγραμμα, είναι σχεδιασμένο για τον καθένα που ενδιαφέρεται μάθει περισσότερα σχετικά με την ανοικτή διακυβέρνηση. Χωρίς συνέδρια, μέσα από σεμινάρια, hackathons, δημόσιες διαβουλεύσεις, webinars, ανοικτές κυκλοφορίες δεδομένων (datasets) σε ανοικτή μορφή και άλλες πρωτοβουλίες θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών και των δημόσιων φορέων, εργαλεία για την εφαρμογή των αρχών της ανοικτής διακυβέρνησης (Guidelines, tool-kits κ.α.).

Leave a Comment