ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Sharing & Reuse Awards 2019: Βραβεία επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις δημόσιες διοικήσεις της Ε.Ε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανταμείψει με χρηματικά έπαθλα υπηρεσίες και λογισμικό που μπορεί να μοιραστεί και να επαναχρησιμοποιηθεί στο δημόσιο τομέα, και να έχει  δυνατότητα ευρύτερης επαναχρησιμοποίησης στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα απονείμει βραβεία στις πιο δοκιμασμένες λύσεις πληροφορικής που θα επαναχρησιμοποιούνται σε κάθε ένα από τα τέσσερα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης:  διασυνοριακό εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

1(3)

Οι διεκδικητές για το «Sharing & Reuse Award» μπορούν να δηλώσουν το έργο τους εδώ. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μέχρι τις  28 Φεβρουαρίου του 2019 και τα βραβεία θα ανακοινωθούν την Άνοιξη του 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από την επαναχρησιμοποίηση των λύσεων πληροφορικής, και ενθαρρύνει τις  δημόσιες διοικήσεις να συνεργαστούν για την παροχή κοινών υπηρεσιών πληροφορικής. Αυτό θα μειώσει το χρόνο ανάπτυξης, το κόστος και θα οδηγήσει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας.

Υπάρχουν ήδη πολλές επαναχρησιμοποιήσιμες λύσεις  διαθέσιμες. Στο Joinup Portal, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει μια μεγάλη συλλογή  επαναχρησιμοποιήσιμες λύσεις πληροφορικής που αναπτύχθηκαν από τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. «Αυτό το βραβείο θα βάλει τις καλύτερες από αυτές τις λύσεις και τα έργα στο προσκήνιο», λέει η κ Abecasis, «και ελπίζουμε ότι το χρηματικό έπαθλο θα βοηθήσει τις νικήτριες δημόσιες διοικήσεις να επεκτείνουν αυτά τα έργα.»

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

Ο διαγωνισμός «‘Sharing & Reuse Award» είναι μόνο για λύσεις που αναπτύχθηκαν από ή για τις δημόσιες διοικήσεις. Εάν η λύση έχει αναπτυχθεί από έναν ιδιωτικό φορέα για λογαριασμό της δημόσιας διοίκησης, η ανταμοιβή θα πάει στη δημόσια διοίκηση που εμπλέκεται.

Η κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει μέλη του προσωπικού από το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ : https://joinup.ec.europa.eu/collection/sharing-and-reuse-it-solutions/sharing-reuse-awards-2019

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment