ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε το 9ο e-Government Forum με την συμμετοχή του Οργανισμού Ανοιχτών τεχνολογιών

Το 9ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης “e-Government Forum 2019” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27  Μαρτίου 2019 στο Ξενοδοχείο  ΤΙΤΑΝΙΑ με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).  Συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη, μεγάλος αριθμός ομιλητών από όλο το εύρος του Δημόσιου Τομέα και από πολλές εταιρείες Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Παρουσιάστηκαν και  αναλύθηκαν θέματα που αφορούν: τον Ψηφιακό και Διοικητικό Μετασχηματισμό των Δημόσιων Υπηρεσιών, τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον προγραμματισμό έργων στην Δημόσια Διοίκηση.  Ανοιχτά Δεδομένα και η αξιοποίηση τους από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καλές πρακτικές χρήσης Δημοσίων Συστημάτων Πληροφορικής και σειρά άλλων σημαντικών θεμάτων για τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών συμμετείχε στο συνέδριο με τέσσερις  εισηγήσεις:

  • Στην ενότητα “Διοικητικές και Αναπτυξιακές Εφαρμογές Πληροφορικής στον Δημόσιο τομέα και Τεχνολογικές εξελίξεις που βελτιώνουν τις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα”

με ομιλητή τον κ. Ηρακλή Βαρλάμη,  (Καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών) με την ομιλία Αυτόματος Εντοπισμός και Εξαγωγή Πληροφορίας από ΦΕΚ” όπου και παρουσίασε το έργο του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών για την χαρτογράφηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

  • Στην ενότητα “Οι ΤΠΕ ως βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και την ποιότητα των υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς”

με ομιλητή το κ. Θοδωρή Παπαδόπουλο (μέλος ομάδας εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση) με την ομιλία  “Αυτόματη Κωδικοποίηση Νομοθεσίας, επίδειξη εφαρμογή” όπου και παρουσιάστηκε το openlaws.ellak.gr, ένα έργο κωδικοποίησης της ελληνικής νομοθεσίας με μεθόδους και τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας

  • Στην ενότητα “GDPR και Ψηφιακή Ασφάλεια: Θεσμικές και λειτουργικές παρεμβάσεις για την Ψηφιακή Ασφάλεια στον Δημόσιο τομέα”

με ομιλήτρια την κ. Πανωραία Σπηλιοπούλου (Νομικός, μέλος ομάδας εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων) με την ομιλία  Προστασία και Αξιοποίηση των Προσωπικών Δεδομένων από τον Δημόσιο τομέα

 

  • Στην ενότητα “Τεχνολογικές Εξελίξεις και Εφαρμογές σε Υπηρεσίες και Δημόσιους Φορείς”

 

με την ομιλία «Η διακυβέρνηση, η ψηφιακή πραγματικότητα κι εμείς, οι πολίτες» με εισηγητή το μέλος της ομάδας εργασίας για την ανοιχτή διακυβέρνηση της ΕΕΛΛΑΚ, και Πρώην Επιθεωρητή–Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, Δρ. Διονύση Ρηγόπουλο.

Επίσης στο πλαίσιο των e-Government Awards 2019 του e-Government Forum, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) βραβεύτηκε για τον επιτυχή σχεδιασμό και υλοποίηση της Γνωσιακής βάσης υπηρεσιών και διαδικασιών του δημόσιου τομέα diadikasies.gr .

 

 

Leave a Comment