ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ενημερωτική Εσπερίδα για την ανοιχτή Μεθοδολογία Διαχείρισης Έργων PM² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – 10/06 Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με την PM² Alliance διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την Ανοιχτή Μεθοδολογία Διαχείρισης Έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (PM² – Project Management Methodology) τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 18.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, Ισόγειος Εκθεσιακός Χώρος).

Η PM² είναι μια δωρεάν και ανοιχτή μεθοδολογία διαχείρισης έργων η οποία αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποβλέποντας στη βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης έργων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αύξηση της αποτελεσματικότητας και της επιτυχίας τους. Η Επισκόπηση της μεθοδολογίας έχει ήδη μεταφραστεί και στα Ελληνικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Council), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (CJEU) και μια σειρά άλλοι Ευρωπαϊκοί θεσμοί την χρησιμοποιούν ήδη και έχει αρχίσει η εξάπλωσή της τόσο σε δημόσιους οργανισμούς, στα κράτη μέλη, όσο και σε ιδιωτικές εταιρείες και όχι μόνο αυτές που ασχολούνται με Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κύριος εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο  Νίκος Κουρουνάκης (Co-Author του PM² Project Management Methodology και ιδρυτικό μέλος του PM²-Alliance (www.PM²Alliance.eu) ενώ η εσπερίδα θα κλείσει με ένα πάνελ συζήτησης στο οποίο εκτός από τον κ. Κουρουνάκη θα συμμετέχουν οι: κ. Αθανάσιος Βαλιάκος (Προϊστάμενος Τμήματος Προτύπων και Αξιολόγησης της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΓΓΨΠ), κ. Ηλίας Κατσαγούνος (εισηγητής στο ΕΚΔΑ και E-training coordinator at the European Defence College), κ. Θεόδωρος Καρούνος (Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) .

Σχετικά με την PM²Alliance  

Η PM²Alliance είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συγκεντρώνει άτομα από θεσμούς, εταιρείες και την ακαδημαϊκή κοινότητα για να εμπνεύσει τον διάλογο, να μοιράσει τους πόρους και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του τομέα, προωθώντας παράλληλα την ευρύτερη υιοθέτηση της μεθοδολογίας PM² για την καλύτερη διαχείριση των έργων με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.  Η PM²Alliance διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών και στην ενθάρρυνση της αποδοχής της PM² ως κοινής, ανοικτής και ελεύθερης μεθοδολογίας για την Ευρώπη – και πέρα από αυτήν. Μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων εταιρικών και μεμονωμένων μελών της, καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων επικοινωνίας και διάδοσης.

Σχετικά με τον εισηγητή 

Ο Νίκος Κουρουνάκης είναι Co-Author του PM² Project Management Methodology (2012, 2016, 2018), του Agile PM² Guide (2014) και του PM² Portfolio Management Guide (2018) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του PM²-Alliance (www.PM²Alliance.eu).

Ο κ. Κουρουνάκης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με σημαντική εμπειρία σε διεθνή έργα στους τομείς της Στρατηγικής και της Διοίκησης Έργων, τόσο σε μεγάλους οργανισμούς, όσο και σε μικρότερες επιχειρήσεις και start-ups. Τα τελευταία 8 χρόνια, έχει διοικήσει πολλά συμβουλευτικά έργα, ως senior consultant του Centre of Excellence of Project Management (CoEPM²), σε μεγάλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Έχει διατελέσει Project Manager της Open PM² πρωτοβουλίας, ενός έργου με σκοπό να φέρει την PM² μεθοδολογία και τα οφέλη της πιο κοντά στην Δημόσια Διοίκηση των κρατών-μελών της ΕΕ και να διαδώσει την PM² ως μια κοινή Ευρωπαϊκή Μεθοδολογία.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, και κάτοχος MΑSc ως Μηχανικός Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Victoria στον Καναδά. Τέλος, είναι ένας πιστοποιημένος PMP, πιστοποιημένος κατά PRINCE2, κατά IPMA-level D και κατά PM².

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή ΕΔΩ

Leave a Comment