ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινάει το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής Περιφερειών Ελλάδος

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής Περιφερειών Ελλάδος  “Η Τέταρτη Ασυνέχεια”.

Το συνέδριο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και θα διεξαχθεί μεταξύ 28 και 30 Νοεμβρίου 2019, στο Ξενοδοχείο Galaxy στην πόλη του Ηρακλείου.  Όπως έχει ανακοινωθεί θα συμμετέχουν οι διευθύνσεις πληροφορικής από όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.


Το συνέδριο διοργανώνεται έχοντας ως βασική θεματική τη σύνδεση του ανθρώπου με τις μηχανές και τον κόσμο της πληροφορικής. Η συζήτηση και οι εισηγήσεις θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: οι αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία στον κόσμο της ψηφιακής εποχής, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα, των Επιστημόνων Πληροφορικής και των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας προς τους πολίτες αλλά και η επένδυση στον τομέα της Πληροφορικής. 


Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν: Πολίτες και αναμόρφωση διαδικασιών, Open Data, Open Source και Ανοιχτή Διακυβέρνηση, Κουλτούρα, Διαχείριση αλλαγών και ασφάλεια, Ψηφιακή αλλαγή και καινοτομία, Συνεργασίες με ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλαίσια προμηθειών ΤΠΕ. 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ θα συμμετέχει μέσω του μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου και υπευθύνου για θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, κ. Παναγιώτη Κρανιδιώτη, στη θεματική 7, “Στρογγυλό τραπέζι, κατάθεση απόψεων”, που θα λάβει χώρα την τρίτη μέρα του Συνεδρίου, στις 30 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ

Leave a Comment