ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Source Observatory της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: OSPOs στην δημόσια διοίκηση

To Open Source Observatory της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε μια νέα ενότητα για την υποστήριξη των δημόσιων διοικήσεων που επιθυμούν να ξεκινήσουν ένα Open Source Program Office(OSPO) στον οργανισμό τους.

Η σελίδα συλλέγει πληροφορίες, ειδήσεις και οδηγούς για να απαντήσει στις πιο κοινές ερωτήσεις.

Τα Γραφεία Ανοιχτού Κώδικα ( OSPO) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως μοντέλο διακυβέρνησης, όπως και η ζήτηση για υποστήριξη. Αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον αυξάνεται τώρα και στον δημόσιο τομέα, αλλά οι ανάγκες μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τον ιδιωτικό τομέα.

Μέσω του συνδέσμου «OSPOs & OSS governance» στο αριστερό μενού, το OSOR διαθέτει πόρους, γεμίζει κενά γνώσης και φέρνει κοντά τους εμπειρογνώμονες της κοινότητας, ώστε να είναι ευκολότερο για τους δημόσιους διαχειριστές να οικοδομήσουν βιώσιμα θεμέλια για τα OSPO τους.

To Open Source Observatory θα ενημερώνει συχνά τη σελίδα με νέους πόρους που αναπτύσσονται από το OSOR και από τρίτους. Αργότερα φέτος, θα δημοσιεύσει επίσης μια μελέτη που θα χαρτογραφεί τις εξελίξεις των OSPO του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη.

Εάν έχετε πόρους που θα ήταν χρήσιμοι για τα άτομα που εργάζονται σε OSPO για τις δημόσιες διοικήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο eu-osor@ec.europa.eu ή να γίνετε μέλος του OSOR και να τους δημοσιεύσετε μόνοι σας. 

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/collection/open-source-observatory-osor/

Leave a Comment