ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα: παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη 15/11

3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με το Διεθνές Συνέδριο της 15ης Νοεμβρίου 2019 για την παραπληροφόρηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το Media Literacy Institute (MLI) και το newsroom Journalists About Journalism JAJ-www.jaj.gr) σε συνεργασία με το Peace Journalism Lab (PJL) του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στον Κυβερνοχώρο: Η Παιδεία στα Μέσα συναντά την Τεχνητή Νοημοσύνη», την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο χώρο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Χιλλ 3-5, Αθήνα).

Το συνέδριο υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του Τομέα Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Πρεσβείας της Σουηδίας, και αποτελεί τον επίλογο της 3ης Ελληνικής Εβδομάδας για την Παιδεία στα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ειδικοί από το χώρο της δημοσιογραφίας, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών, θα ασχοληθούν με το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της ενημέρωσης σήμερα.

Ακολουθώντας το μοντέλο των αντίστοιχων εκδηλώσεων της UNESCO, η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα επιχειρεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, να εξοικειώσει τους πολίτες κάθε ηλικίας με τις βασικές αρχές, έννοιες και γνώσεις, έτσι ώστε να μπορούν να κρίνουν και να ελέγχουν το online και το έντυπο περιεχόμενο που αναζητούν, διαβάζουν, αναπαράγουν ή δημιουργούν οι ίδιοι, αλλά και τις πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ΜΜΕ και δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι τα ελληνικά και θα υπάρχει διερμηνεία προς τα αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Leave a Comment