ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Παρουσίαση δράσεων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προώθηση της ανοικτής διακυβέρνησης

Πιλοτική Δράση – ΠΡΟ-ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ επί κειμένου πολιτικής για νέο νομοσχέδιο

Με πρωτοβουλία του Χρ. Βερναρδάκη θα τεθεί σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση κείμενο πολιτικής για νομοθετική πρωτοβουλία που πρόκειται να αναλάβει το Υπουργείο για την «κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων».

periferiadmaked Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα εφαρμοστεί μια νέα καινοτόμος μεθοδολογία ανάλυσης των σχολίων που θα συγκεντρωθούν και θα παραχθεί έκθεση διαβούλευσης που θα ληφθεί υπόψη για την προετοιμασία του νομοσχεδίου.

Σκοπός της πιλοτικής δράσης είναι να αξιολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες και οι μεθοδολογίες έτσι ώστε ο θεσμός της προ-διαβούλευσης να εφαρμοστεί στη συνέχεια για το σύνολο των φορέων της δημόσιας διοίκησης σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος, γενικός Διευθυντής Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στην εξελικτική διαδικασία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Όπως υπογράμμισε, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναζητούν πληθώρα πιστοποιητικών και βεβαιώσεων από το σύστημα «ΕΡΜΗΣ», η βάση δεδομένων του οποίου, αποτελεί τη νέα διαδικτυακή πύλη εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Φαίδων Κακλαμάνης, διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπογράμμισε ότι οι υποθέσεις που διεκπεραιώθηκαν το 2015 μέσω των ΚΕΠ και του «ΕΡΜΗΣ», ήταν περισσότερες από πέντε εκατομμύρια, εκ των οποίων περισσότερες από δύο εκατομμύρια διεκπεραιώθηκαν on line, μέσω του «ΕΡΜΗΣ».

Ο Διονύσης Κοντογιώργης, υπεύθυνος του τμήματος Σχεδιασμού και Λειτουργίας Οριζόντιων Συστημάτων, Υποδομών και Δικτύων της Δημόσιας Διοίκησης, παρουσίασε παραδείγματα εκτέλεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω της πύλης του «ΕΡΜΗ».

 

Πηγή: http://www.minadmin.gov.gr

Leave a Comment