ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δημόσια διαβούλευση της ΕΕ σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα συμβάλουν στην αξιολόγηση, αφενός, της αποτελεσματικότητας των δράσεων που έχουν ήδη αναλάβει οι παράγοντες της αγοράς και άλλοι ενδιαφερόμενοι και, αφετέρου, της ανάγκης αναβάθμισής τους ή και λήψης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των διάφορων ειδών ψευδών ειδήσεων.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες σχετικά με:

  • τον ορισμό των ψευδών ειδήσεων και τη διάδοσή τους στο διαδίκτυο
  • την αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ήδη λάβει πλατφόρμες, εταιρείες μέσων ενημέρωσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο
  • τον καθορισμό του πεδίου μελλοντικής δράσης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των πληροφοριών και την πρόληψη της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Στη διαβούλευση μπορούν να συμμετέχουν πολίτες, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδησεογραφικοί οργανισμοί (ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, έντυπα, πρακτορεία ειδήσεων, διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας και ελεγκτές γεγονότων), πανεπιστήμια και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει τις απαντήσεις λίγο μετά το τέλος της περιόδου διαβούλευσης. Σύνδεσμος προς τα αποτελέσματα θα δημοσιευτεί στη σελίδα διαβουλεύσεων σχετικά με την ψηφιακή ενιαία αγορά

Στη διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Φεβρουάριος 2018, μπορείτε να συμμετέχετε εδώ

Πηγή άρθρου: https://www.lawspot.gr/

Leave a Comment