ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Νότιος Κορέα σχεδιάζει την μετάβαση όλων των σταθμών εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών της σε Linux

Την προηγούμενη εβδομάδα, είδαμε ότι  η Ινδική ομόσπονδη πολιτεία της Κεράλα αναμένει να εξοικονομήσει περίπου 430 εκατομμύρια δολάρια υιοθετώντας ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Ubuntu Linux στα σχολεία της πολιτείας.  Πριν από λίγες ημέρες,  η Κορέα Herald  αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σχεδιάζει την μετάβαση όλων των σταθμών εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών της σε Linux.

Μέχρι τώρα, τα Windows 7 χρησιμοποιούνταν στα μηχανήματα των υπηρεσιών, αλλά η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας  θέλει να επενδύσει στο μέλλον. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Microsoft σταματάει την δωρεάν τεχνική υποστήριξη για το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα τον Ιανουάριο του 2020. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και Ασφάλειας της Ν. Κορέας, η μετάβαση δεν θα γίνει αμέσως. Πρώτον, το λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux θα δοκιμαστεί για την απόλυτη συμβατότητα με το υπάρχον λογισμικό που προορίζεται για τα Windows. Μετά από επιτυχείς δοκιμές, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρο το σύστημα.

Γιατί Linux, και όχι τα Windows 10;

Γιατί όμως δεν επέλεξαν τα Windows 10; Προφανώς, ο μεγαλύτερος λόγος είναι το κόστος. Επιλέγοντας ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει μεγάλες οικονομίες. Η όλη διαδικασία μετάβασης στο Linux και αγοράς νέων υπολογιστών θα τους κοστίσει περίπου 780 δισεκατομμύρια κέρδη (655 εκατομμύρια δολάρια).

Ένας άλλος λόγος είναι το γεγονός ότι το Linux δημιουργεί πολύ μικρότερους κινδύνους ασφάλειας από τα Windows. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά δίκτυα επιχειρήσεων ανά τον κόσμο. Επίσης, με την χρήση ενός OS ανοιχτού κώδικα, το Υπουργείο θέλει να σταματήσει την εξάρτησή του από ένα λειτουργικό σύστημα, όπως συμβαίνει με τα Windows.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com

Leave a Comment