ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Καμπάνια Κοινωνικής Χρηματοδότησης του Vouliwatch.gr

vw1 Εδώ και 7 μήνες λειτουργεί το Vouliwatch.gr, κατά τα πρότυπα του ParliamentWatch, ως μια πρωτοβουλία προώθησης του ελέγχου και της αξιολόγησης του κοινοβουλευτικού έργου. Κάθε πολίτης μπορεί να απευθύνει απευθείας ερωτήσεις σε βουλευτές και ευρωβουλευτές, να ενημερώνεται για το πως ψηφίζουν στη Βουλή, να έχει πρόσβαση στα σχέδια νόμου, να διαβουλεύεται και να συμμετέχει σε συζητήσεις εντός και εκτός διαδικτύου.
Παρά τις δυσκολίες, την ποιότητα του κοινοβουλευτικού βίου, την καχυποψία και τη φυγοπονία αρκετών βουλευτικών γραφείων, μια κρίσιμη μάζα 30+ βουλευτών ανταποκρίνεται τακτικά, πάνω απο 1000 πολίτες έχουν εγγραφεί ως μέλη, η επισκεψιμότητα είναι ιδιαίτερη υψηλή, έχουμε πάνω από 100 εθελοντές, ενώ αποτελούμε ήδη μια καλή πρακτική στο διεθνές κίνημα της ανοιχτής διακυβέρνησης.
Στόχος μας είναι να ρίξουμε φως στη λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας, να πιέσουμε τη Βουλή να ανοίξει τα δεδομένα της στους πολίτες, να συμφιλιώσουμε τους πολίτες με τον κοινοβουλευτισμό και να εκπαιδεύσουμε τους νεότερους στη δημοκρατική πρακτική της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί υλικούς και ανθρώπινους πόρους για να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο και την αξιοπιστία. Για αυτό και η συνδρομή όλων σας, δεδομένου του κύρους και των επαφών σας, είναι εξαιρετικά σημαντική.
Μπορείτε να συνδράμετε οικονομικά στον παρακάτω σύνδεσμο ή να το μοιραστείτε με τα κοινωνικά σας δίκτυα.

2 thoughts on “Καμπάνια Κοινωνικής Χρηματοδότησης του Vouliwatch.gr

  1. Ειχα την ατυχια μετα απο χειρουργικη επεμβαση εδω και 8 χρονια να υποστω ιατρικο λαθος. Δυστυχως αν και εκανα παμπολες προσπαθειες να διεκδικησω τα νομιμα και κανοντας καταγγελιες κανεις δεν ενδιαφερθηκε ηδη εχω ιατροδικαστικες εκθεσεις που επιβεβαιωνουν την τραγικοτητα της καταστασεως μου αλλα οι υπαλληλοι του ικα οπου ειχαν εντολες “”ανωθεν “” δεν υπολογιζουν οτι αυριο θα ειναι υπολογοι για την κατασταση της υγειας μου η του θανατου μου οπου βρεθηκε διευθυντρια του ικα πειραια να μου πει αν εχεις δικιο και μετα θανοτο θα το βρεις.Αν υπαρχουν τοσο συνειδητοι υπαλληλοι κανοντας παρανομιες επισημες γιατι καλυπτονται υπο την σκεπη του δημοσιου πως γινεται ο απλος πολιτης να βρει το δικιο του??
    Ειναι αδιανοητο τοσες προσπαθειες και να ειμαι χωρις τροφη και παραλυτη στο σπιτι μου ενω ολοι το γνωριζουν και δεν εχω καμμια βοηθεια απο πουθενα. Ντρεπομαι που ειμαι ελληνιδα ειλικρινα αφου δεν υπαρχει κρατος αρωγης

Leave a Comment