ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

egovernment4eu: Μια πλατφόρμα για το σχέδιο δράσης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης 2016 – 2020 της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα για να συγκεντρώσει ιδέες για νέες δράσεις και να δημιουργήσει ένα  χώρο συνεργασίας και συζήτησης για το πως μπορούν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην ΕΕ.

Σε αυτή την πλατφόρμα οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες διοικήσεις μπορούν να καταγράψουν τις ανάγκες τους , με απώτερο στόχο είναι να συγκεντρωθούν νέες ιδέες για το σχέδιο δράσης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης 2016 – 2020 και να βρεθούν οι τρόποι ώστε οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία στο άμεσο μέλλον.

tumblr_o8ptmbEyvt1sh2sluo1_1280

Το σχέδιο προσβλέπει στον εκσυγχρονισμό όλων των δημόσιων υπηρεσιών, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι και την Ευρωπαϊκή κεντρική διοίκηση. Με βάση τις ανάγκες που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα και τις δράσεις που σχετίζονται με αυτές τις ανάγκες, το eGovernment Action Plan Steering Board θα αξιολογήσει και θα καθορίσει αν μια ενέργεια θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης ή όχι.

Το eGovernment Action Plan Steering Board προεδρεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπροσωπείται από υπαλλήλους της Επιτροπής και εκπροσώπους των κρατών μελών οι οποίοι θα έχουν εντολή από τη χώρα τους για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων. Προτάσεις  δράσεις θα συζητούνται  από το διοικητικό συμβούλιο κάθε 6 μήνες και όσοι έχουν υποβάλλει προτάσεις θα ενημερώνονται για τις αποφάσεις  και πώς οι δράσεις θα υλοποιηθούν.

Το σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση 2016-2020 έχει σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων διοικήσεων με τη χρήση των ΤΠΕ,  για υψηλής ποιότητας ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες που θα λειτουργούν σε ολόκληρη την ΕΕ με την εφαρμογή συγκεκριμένων δράσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Πηγή άρθρου: https://eu-smartcities.eu/

Leave a Comment