ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

2nd Forum – “ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”-Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Την Τρίτη 5 Μαρτίου μεταξύ 11.00 – 17.00 διοργανώνεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών το 2ο Forum Ανοικτής Διακυβέρνησης και Συν-Δημιουργίας, στο πλαίσιο απονομής του βραβείου του έργου WeOpenGov [Δίκτυο Κοινωνίας των Πολιτών (ΚτΠ) – Δημόσιων Φορέων για την Ανοικτή Διακυβέρνηση]. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, ενώ τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Στο Forum θα παρουσιαστούν οι προτάσεις Ανοικτής Διακυβέρνησης που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους του προγράμματος WeOpenGov, ενώ στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από πανεπιστημιακά ιδρύματα, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών και απλοί ενδιαφερόμενοι για τις αξίες της διαφάνειας, της συμμετοχής, της λογοδοσίας όπως περιγράφονται στον οργανισμό OGP multi stakeholder forums. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απόδοση του επάθλου Διαφάνειας και Ανοικτής Διακυβέρνησης της πρότασης που έχει διακριθεί από τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 Το Open Government Partnership (OGP – www.opengovpartnership.org) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2011 κι έχει ως στόχο να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις να προωθήσουν τη διαφάνεια, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της διακυβέρνησης καθώς και πρόσβαση στο OGP Toolbox. Έως σήμερα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία 75 χώρες από όλο τον κόσμο και ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα από το 2012. Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία υπάρχουν διαθέσιμες στο www.opengovpartnership.org/about.

Leave a Comment