ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συνέδριο TechFuse, 5-6 Απριλίου 2024, Ιωάννινα: Bridging Technology, Innovation and Culture.

To TechFuse είναι ένα διήμερο συνέδριο που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 5-6 Απριλίου 2024 στα Ιωάννινα, και συνδυάζει την τεχνολογία και την καινοτομία με τον πολιτισμό.  

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας” σε συνεργασία με την κοινότητα ψηφιακών νομάδων C.Ioannina, ενώ υποστηρίζεται από εγχώριους και διεθνείς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, και έχει στόχο να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι οι ακόλουθοι:

  • Να καταστήσει τα Ιωάννινα έναν περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας.
  • Να συμβάλλει στην ενίσχυση και στην ευρύτερη ανάπτυξη του τοπικού και περιφερειακού οικοσυστήματος.
  • Να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου και να δημιουργήσει πολλαπλασιαστική αξία για την τοπική κοινωνία.

Ατζέντα Συνεδρίου:

Το συνέδριο TechFuse θα καλύψει ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος, τις τεχνολογίες αιχμής, την εξέλιξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία και στην εργασία, τη σχέση της τεχνολογίας με τον πολιτισμό και την ευρύτερη περιφερειακή ανάπτυξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ατζέντα του είναι πολυθεματική και περιλαμβάνει Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την ερευνητική κοινότητα, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Στις 6 Απριλίου, τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, στο Πάνελ με θέμα: “Πώς η Ελλάδα εξελίσσεται σε έξυπνο κράτοςμε συντονιστή τον Αλέξανδρο Μελίδη, Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), στις 12:15 – 13:00 συμμετέχουν οι εξής:

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιούνται δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, με βασικό προσανατολισμό την ενίσχυση του πολιτισμού στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο, και δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για φοιτητές και επαγγελματίες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους. 

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του TechFuse https://techfuse.gr/.

Πρόγραμμα Συνεδρίου:  https://techfuse.gr/schedule/ 

Τρόποι παρακολούθησης

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 | 18:00 – 20:10 TIMEZONE: UTC +2

Σάββατο 6 Απριλίου 2024 | 09:00 – 18:50 TIMEZONE: UTC +2

Τοποθεσία:

Πολιτιστικός χώρος ”Δημήτρης Χατζής”, Ιωάννινα, Ελλάδα

Leave a Comment