ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

SEMIC: η Διάσκεψη Σημασιολογικής Διαλειτουργικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.  

Σε συνεργασία με τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η SEMIC, η Διάσκεψη Σημασιολογικής Διαλειτουργικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.  

Φετινό θέμα της SEMIC είναι το «Διαλειτουργική Ευρώπη: Το πρόγραμμα «Από το όραμα στην πραγματικότητα» και επικεντρώνεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πράξης για τη διαλειτουργική Ευρώπη και τη μελλοντική εφαρμογή της. Η Semic 2024 θα επικεντρωθεί ειδικά στην ανάπτυξη, την κοινή χρήση και την επαναχρησιμοποίηση λύσεων, υπηρεσιών και προϊόντων διαλειτουργικότητας για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

Τι να περιμένουμε; 

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα προβλέπει: 

— ένα βασικό περιεχόμενο για την επιτυχή εφαρμογή των λύσεων διαλειτουργικότητας και της ΤΝ,
– πάνελ υψηλού επιπέδου για τη διαλειτουργικότητα και την υλοποίηση της ΤΝ σε ολόκληρη την ΕΕ,
– παράλληλες συνεδρίες για θέματα όπως οι σημασιολογικές προδιαγραφές, η χάραξη πολιτικής έτοιμη για ψηφιακή τεχνολογία, η διαλειτουργικότητα σε χώρους δεδομένων, η διαλειτουργική ποιότητα των δεδομένων για την αξιοπιστία της ΤΝ και η ΤΝ για διαλειτουργικότητα. 

Επιπλέον, θα υπάρξουν και πάλι πολλές ευκαιρίες δικτύωσης, συνοδευόμενες από εκθεσιακούς θαλάμους που θα προβάλλουν demos και ιστορίες επιτυχίας από τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα σχετικά με τη διαλειτουργικότητα του δημόσιου τομέα και την τεχνητή νοημοσύνη. 

Εργαστήρια πριν από τη διάσκεψη  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν και πάλι στα προσυνεδριακά εργαστήρια της SEMIC για πιο εμπεριστατωμένες και τεχνικά εστιασμένες συζητήσεις με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους ακαδημαϊκούς και τους εκπροσώπους της βιομηχανίας. 

Συνεχίζοντας την παράδοση του περασμένου έτους, οι συνεδρίες αυτές θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν από το κύριο συνέδριο — στις 26 Ιουνίου.

Τα τελευταία χρόνια, το συνέδριο SEMIC έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, με το κοινό να αυξάνεται με κάθε έκδοση. Πέρυσι, η SEMIC 2023, σε συνεργασία με την ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσέλκυσε αριθμό ρεκόρ 458 επισκεπτών του ιστότοπου και 803 ακολούθων στο διαδίκτυο.  

Εδώ μπορείτε να δείτε έναν απολογισμό της SEMIC 2023. 

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment