ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Παιδείας στα Μέσα #EUMediaLiteracyWeek 18-22 Μαρτίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Παιδείας στα Μέσα αποτελεί μια καινούρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να υπογραμμίσει τη σημασία της Παιδείας στα Μέσα και να προωθήσει σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου.

Το υψηλό επίπεδο Παιδείας στα Μέσα είναι ο παράγοντας κλειδί για να ενεργοποιήσουν οι πολίτες τη δυνατότητα να παίρνουν έγκυρες αποφάσεις στην ψηφιακή εποχή. Έτσι, η Παιδεία στα Μέσα αποτελεί προαπαιτούμενο μιας σύγχρονης, ζωντανής δημοκρατίας και ένα σημαντικό ζητούμενο εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019.

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Παιδείας στα Μέσα είναι να αναδείξει τη σημασία της Παιδείας στα Μέσα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να τονίσει τις ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες, ειδικά αυτές σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Δείτε εδώ το διαδραστικό πάνελ του MLI  με τον τίτλο: “The news: what and how “we believe”; the significance of News Literacy for Democracy” – Critical thinking for first-time voters

#EUMediaLiteracyWeek

#EUMediaLiteracyWeek2019

Ολες οι πληροφορίες για το σύνολο των δράσεων εδώ

Πηγή άρθρου: https://jaj.gr/newspoint/

Leave a Comment