ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Περιφέρεια της Occitanie στην Γαλλία ενέκρινε την μετάβαση της σε ανοιχτό λογισμικό

Η Περιφέρεια της  Occitanie στην Γαλλία (η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της Γαλλίας) ενέκρινε πρόσφατα την μετάβαση σε ανοιχτό λογισμικό, επιλέγοντας μια open source πλατφόρμα ως εναλλακτική λύση για το Sharepoint και το Office 365. Η πλατφόρμα ονομάζεται GoFast και  είναι προϊόν της γαλλικής εταιρίας CEO-Vision που ειδικεύεται σε λύσεις ανοικτού κώδικα.


Μετά τη συγχώνευση των πρώην περιφερειών Languedoc-Roussillon και Midi-Pyrénées, η νέα περιφέρεια Occitanie έχει επανασχεδιάσει το πληροφοριακό της σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων διαχείρισης εγγράφων. Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού της, η περιφέρεια Occitanie επέλεξε μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για τη συγκέντρωση, την ασφάλεια και τη διαχείριση όλων των εγγράφων της.

Η επιλογή αυτής της λύσης ανοικτού κώδικα επιτρέπει στην περιοχή Occitanie να αποκτήσει ασφαλέστερη διαχείριση δικαιωμάτων πρόσβασης στο περιεχόμενο, να ενθαρρύνει τη συνεργασία, να αυξήσει την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των τμημάτων και να ελέγξει την ανταλλαγή περιεχομένου μέσω ενός κέντρου μηνυμάτων.

Η πλατφόρμα  περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το ακόλουθο λογισμικό ανοιχτού κώδικα:

Το σύστημα διαχείρισης εγγράφων Alfresco.
Τη σουίτα  OnlyOffice.
Την πλατφόρμα εφαρμογών διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών και ροής εργασίας του BonitaSoft.
Μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.
Εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Μετά την περιφέρεια της Occitanie και άλλα όργανα της γαλλικής δημόσιας διοίκησης, όπως ο νομός του Eure et Loir και η περιφέρεια Auvergne-Rhônes-Alpes,  έχουν υιοθετήσει επίσης αυτή την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment