ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Οι κυβερνήσεις  της Γαλλίας και της Ισπανίας επιλέγουν την λύση ανοιχτού κώδικα, Jitsi Meet για τις τηλεδιασκέψεις τους

Οι  κυβερνήσεις  της Γαλλίας και της Ισπανίας επέλεξαν την λύση ανοιχτού κώδικα, Jitsi Meet, για να φιλοξενούν τις  διαδικτυακές  τους συναντήσεις και τις συνεντεύξεις τύπου. Το Jitsi Meet είναι ένα εργαλείο τηλεδιάσκεψης που δεν απαιτεί λήψη λογισμικού ή δημιουργία λογαριασμού για τους απλούς χρήστες .

Η Γαλλική Διυπουργική Διεύθυνση Ψηφιακών Υποθέσεων ((Direction interministérielle du numérique, DINUM) υιοθέτησε το Jitsi ως υπηρεσία των τηλεδιασκέψεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Η DINUM δημιούργησε μια προσαρμοσμένη υπηρεσία τηλεδιάσκεψης, με βάση τον κώδικα ανοιχτού κώδικα του Jitsi Meet, που αναπτύχθηκε σε κυβερνητικούς servers χρησιμοποιώντας προηγμένη κρυπτογράφηση και μηχανισμούς πιστοποίησης των χρηστών. Κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, η ισπανική κυβέρνηση επέλεξε τo Jitsi για να φιλοξενήσει τις συνεντεύξεις τύπου χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ζωντανής συνομιλίας για να επιτρέψει αλληλεπιδράσεις μεταξύ δημοσιογράφων και των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Τι είναι το Jitsi?

Το Jitsi Meet είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα κρυπτογραφημένων συνομιλιών στον κόσμο του ανοιχτού λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα χωρίς κάποια εγκατάσταση επιπρόσθετης εφαρμογής ή κάποια χρονοβόρα διαδικασία ή κάποια εγγραφή από τους απλούς χρήστες, ή μπορεί να εγκατασταθεί  και να προσαρμοστεί σε έναν server για την ασφαλή επικοινωνία ενός οργανισμού.

Χαρακτηριστικά

Το Jitsi Meet διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών και συνεχώς εμπλουτίζεται με καινούρια. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει:
1. Video-Audio Conference
2. Channel Password (μπορούμε να θέσουμε κωδικό εισόδου)
3. Full Screen Mode
4. Live Stream (μέσω YouTube)
5. Video Share (στο YouTube)
6. Chat
7. Document Sharing-Collaboration (μέσω Etherpad)
8. Screen Sharing (Firefox out-of-the-box. Οι άλλοι browsers ίσως χρειαστούν κάποιο plugin)

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment