ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πρόσκληση για συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις του έργου WeOpenGov: Δίκτυο Κοινωνίας Πολιτών – Δημόσιων Φορέων για την Ανοικτή Διακυβέρνηση

Το έργο WeOpenGov: Δικτύο Κοινωνίας Πολιτών – Δημόσιων Φορέων για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, στοχεύει στη δημιουργία ενός πανελλαδικού μόνιμου πλήρως λειτουργικού Δικτύου Φορέων για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, προερχόμενων από την κοινωνία πολιτών, δημόσιους φορείς, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον ιδιωτικό τομέα, κατά τα πρότυπα των φόρουμ πολυμερούς συνεργασίας της Σύμπραξης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (OGP).

Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο WeOpenGov καλεί για τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές δράσεις του στελέχη φορέων και οργανισμών της κοινωνίας πολιτών, του δημόσιου τομέα, του ιδιωτικού τομέα και του ακαδημαϊκού τομέα που δραστηριοποιούνται σε τομείς που αντιστοιχούν στους στόχους αειφορικής ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών, για τους οποίους περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στη σελίδα https://sdgs.un.org/goals και στο παράρτημα της παρούσας πρόσκλησης, και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δράσεις ανοικτής διακυβέρνησης και πολυσυμμετοχικού σχεδιασμού στους τομείς αυτούς.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του έργου WeOpenGov θα υλοποιηθούν από διαδικτύου, σε 3 διαδοχικούς εκπαιδευτικούς κύκλους 3μηνης διάρκειας έκαστος στο διάστημα Δεκεμβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, με τμήματα 30-35 εκπαιδευόμενων ανά κύκλο και 5ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, με παρουσιάσεις, εργαστηριακές ασκήσεις και πηγές περαιτέρω μελέτης, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ο σχεδιασμός των δράσεων δεν προϋποθέτει προϋφιστάμενες γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες για τους συμμετέχοντες πέραν της δυνατότητας χρήσης υπολογιστή και διαδικτύου, συμμετοχής σε τηλεδιασκέψεις και μελέτης πηγών στην αγγλική γλώσσα. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν αντικείμενα ανοικτής διακυβέρνησης, δημόσιας συμμετοχής, πολυσυμμετοχικού σχεδιασμού, παραγωγής καινοτομίας και άλλα. Μετά το πέρας των εκπαιδευτικών δράσεων οι εκπαιδευθέντες θα κληθούν να ασκηθούν, ως μέλη του δικτύου WeOpenGov, στην εξ αποστάσεως συνεργασία και συνδημιουργία προτάσεων για δράσεις ανοικτής διακυβέρνησης. Οι προτάσεις αυτές θα προβληθούν δημοσίως από το έργο WeOpenGov, με δυνατότητα διεκδίκησης επάθλου.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές δράσεις του έργου WeOpenGov οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο info@weopengov.gr,

Ζητούμενο για το έργο WeOpenGov είναι η συγκρότηση των εκπαιδευτικών δράσεων και του δικτύου του έργου από στελέχη φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους επόμενους τομείς των στόχων αειφορικής ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών :

  1. Στελέχη φορέων και οργανισμών που συμμετέχουν σε προγράμματα τα οποία και συμβάλλουν στο στόχο για τη μείωση τουλάχιστον κατά το ήμισυ του ποσοστού ανδρών, γυναικών και παιδιών όλων των ηλικιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε όλες τις διαστάσεις της σύμφωνα με τα εθνικά προγράμματα.
  2. Στελέχη φορέων και οργανισμών που εργάζονται ώστε να τερματίσουν την πείνα στη χώρα. Δράσεις που στοχεύουν στην επισιτιστική ασφάλεια των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στην ενημέρωση για βελτιωμένη διατροφή και εκπαίδευση των καλλιεργητών ως προς τη βιώσιμη γεωργία.
  3. Στελέχη φορέων και οργανισμών που προωθούν πολιτικές στην αναβαθμισμένη εκπαίδευση και συμβουλευτική σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας.
  4. Στελέχη φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη. Οργανισμοί οι οποίοι και προωθούν την καλλιέργεια περαιτέρω δεξιοτήτων, με βάση τις πανανθρώπινες αξίες λαμβανοντας υπόψη τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.
  5. Στελέχη φορέων και οργανισμών που συμμετέχουν σε προγράμματα που προωθούν και διασφαλίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και υποστηρίζουν τη γυναικεία χειραφέτηση στο χώρο εργασίας, στη δημόσια ζωή, και στην κοινωνία.
  6. Στελέχη φορέων και οργανισμών που προωθούν πολιτικές και πρακτικές αποτελεσματικής διαχείρισης του νερού αλλά και σε διαδικασίες και μεθόδους για την αποφυγή της ρύπανσης και για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
  7. Στελέχη φορέων και οργανισμών που συμμετέχουν σε προγράμματα που προωθούν τη φτηνή και καθαρή ενέργεια με στόχο η Ευρωπαϊκή ‘Ήπειρος να είναι η πρώτη με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.
  8. Στελέχη φορέων και οργανισμών που δεσμεύονται στην παροχή αξιοπρεπούς εργασίας και ευημερίας συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών πρόσληψης, παροχών, εκπαίδευσης, προαγωγής και αξιολόγησης απόδοσης.
  9. Στελέχη φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατασκευών, της βελτίωσης των μεθόδων οικοδόμησης της βαριάς βιομηχανίας καθώς και της εύρυθμης λειτουργίας αυτής.

Leave a Comment