ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

GR digiGOV-innoHUB bootcamp: Innovate for Impact: για την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων του Δημόσιου Τομέα- 23 & 24 Νοεμβρίου

Ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση διοργανώνει το πρώτο GR digiGOV-innoHUB bootcamp για την στοχευμένη αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων (προκλήσεων) του Δημοσίου Τομέα και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε όλες τις Μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, σε ομάδες υπό ίδρυση εταιριών, σε ομάδες ερευνητών και φοιτητών, σε ομάδες στελεχών μεγαλύτερων εταιριών καθώς και σε δημόσιους υπαλλήλους που επιθυμούν να προσφέρουν πρωτοποριακές προτάσεις βασισμένες σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις. Το Bootcamp θα διεξαχθεί στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2023, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι ομάδες με τις λύσεις που θα διακριθούν και θα προκριθούν ως οι καλύτερες, θα ενταχθούν στον Κόμβο Καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB και θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του κόμβου, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα (MOOCS, miniMPA), συμβουλευτική (mentoring), συμμετοχή σε σεμινάρια, ημερίδες και pitching events.

Oι αιτήσεις με τις προτάσεις για τη συμμετοχή στο Βootcamp υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 30 Οκτωβρίου 2023 με τη συμπλήρωση φόρμας:

https://digigov.innohub.gr/bootcamp/dhlosh-summetoxhs/

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την επιτροπή του Κόμβου Καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB ως προς το επίπεδο της τεχνολογικής τους ωριμότητας (Technology Readiness Level-TRL) και θα προκριθούν εκείνες με TRL5.

Τo πρώτο Βootcamp του GR digiGOV-innoHUB αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για το ελληνικό οικοσύστημα Καινοτομίας να πειραματιστεί στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων GovTech, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη βελτίωση του Δημόσιου Τομέα.

Ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση υποστηρίζει την ανάπτυξη δημόσιων υπηρεσιών νέας γενιάς για την Κεντρική Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως AI, Blockchain, IoT, mobile Internet, Cloud και High Performance Computing, με ανοιχτό λογισμικό, ανοιχτά δεδομένα και ανοιχτά πρότυπα. Επιπλέον, ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών, για την ταχεία ανάπτυξη αποδοτικών και βιώσιμων ψηφιακών λύσεων που θα συμβάλλει στη μετεξέλιξη του Δημοσίου σε επενδυτή και αγοραστή καινοτόμων λύσεων.

Επικοινωνία: https://digigov.innohub.gr/epikoinonia/

Leave a Comment