ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τα βραβεία ανοιχτού κώδικα δημόσιων υπηρεσιών του Παρατηρητηρίου Ανοιχτού Κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (OSOR)

To Παρατηρητήριο Ανοικτού Κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (OSOR) ανακοίνωσε την έναρξη της φάσης ψηφοφορίας για τα Κοινοτικά Βραβεία OSOR στο πλαίσιο του διαγωνισμού EU Public Services Achievement Awards 2023

Τι είναι τα βραβεία OSOR;

Τα βραβεία OSOR είναι μια αναγνώριση των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων οργανισμών και ομάδων στην ανάπτυξη λύσεων και πρωτοβουλιών ανοικτού κώδικα σε όλη την Ευρώπη. Τα βραβεία τιμούν την καινοτόμο επίλυση προβλημάτων, την αποτελεσματική χρήση των δημόσιων πόρων, την εξαιρετική συμβολή στη δημοκρατία και τη διαφάνεια και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην οικοδόμηση ψηφιακών υποδομών που εξυπηρετούν τις κοινότητές μας. Το OSOR έλαβε 101 συμμετοχές από 23 χώρες και μετά τους ελέγχους επιλεξιμότητας, έγιναν δεκτές 92 (65 λύσεις και 27 πρωτοβουλίες). 

Ψηφίστε για το βραβείο κοινότητας OSOR:

Τα βραβεία OSOR περιλαμβάνουν δύο διακριτές κατηγορίες: Το βραβείο ανοικτής κώδικα της ΕΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες, το οποίο καθορίζεται από κριτική επιτροπή, και το βραβείο κοινότητας OSOR, που επιλέξατε από τα 22 καλύτερα έργα που προεπιλέχθηκαν από την ομάδα OSOR και εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ψηφοφορία είναι ανοικτή έως τις 26 Οκτωβρίου 2023, 23:59 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Επιλέξτε την αγαπημένη σας λύση ή πρωτοβουλία για να το βραβείο κοινότητας OSOR! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα έργα κάνοντας κλικ στις μεμονωμένες σελίδες εισόδου τους και μαθαίνοντας περισσότερα μέσω των ιστοτόπων τους.

Για να ψηφίσετε, απλά κάντε κλικ στο όνομα της λύσης ή της πρωτοβουλίας. Εάν κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή «Ακύρωση ψήφου» και να επιλέξετε τον επιθυμητό υποψήφιο. Θυμηθείτε, μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά και για έναν υποψήφιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συνδεθείτε μέσω της EU Login. 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Νοεμβρίου στο συνέδριο «OSOR Turns 15» στις Βρυξέλλες και στο διαδίκτυο.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment