ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn δημοσιεύει ένα μανιφέστο ανοιχτού κώδικα

Η γερμανική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn θέλει να θέσει την ψηφιοποίηση της στον σωστό δρόμο. Στις αρχές Νοεμβρίου, ο ψηφιακός βραχίονας της εταιρείας, DB Systel, ανακοίνωσε το μανιφέστο του ανοιχτού κώδικα.

Με τη μετάβαση σε open source, η εταιρεία logistics σχεδιάζει να επιταχύνει την καινοτομία, να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, να διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα και να αναπτύξει τις δυνατότητες πληροφορικής του οργανισμού. Η θυγατρική εταιρεία της DB Systelis Deutsche Bahn είναι υπεύθυνη για την ψηφιοποίηση του γίγαντα των τρένων.

«Η Deutsche Bahn δεσμεύεται για τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα και την ενεργό συμμετοχή στην κοινότητα. Το μανιφέστο αντιπροσωπεύει μια επαγγελματική προσέγγιση του ανοιχτού κώδικα που σπάει νέο έδαφος, μοιράζεται γνώσεις και μαθαίνει πάντα από τις βέλτιστες πρακτικές άλλων εταιρειών», λέει ο Deutsche Bahn CIO/CDO Bernd Rattey.

Το μανιφέστο δηλώνει τη δέσμευση της Deutsche Bahn όχι μόνο στον Ανοιχτό Κώδικα, αλλά και να «κάνει το σωστό». Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η στρατηγική της είναι να εξετάζει λύσεις ανοιχτού κώδικα όταν είναι δυνατόν, να συνεργάζεται με την κοινότητα, να συμβάλλει σε πρωτοβουλίες και να σέβεται τις κατευθυντήριες γραμμές.

«Με ανοιχτό κώδικα, δημιουργούμε ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον για τους ειδικούς πληροφορικής που θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον της κινητικότητας και της εφοδιαστικής μαζί μας», σχολιάζει η Nicole Göbel, Διευθύνων Σύμβουλος της DB Systel.

Ο κώδικας της Deutsche Bahn διανέμεται σε μερικά αποθετήρια. Τα περισσότερα από τα έργα χρονολογούνται μερικά χρόνια πίσω και ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν την άδεια Apache 2.0.

Η πολιτική και η φιλοδοξία της Deutsche Bahn αποτελούν μέρος ενός ευρύτερης κίνησης ανοιχτού κώδικα των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών εταιρειών. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Deutsche Bahn, μαζί με την Swiss SBB CFF FFS, τη γαλλική SNCF και τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων, σχημάτισαν την OpenRail Association. Αποστολή αυτής της ομάδας είναι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα στον τομέα των σιδηροδρόμων.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment