ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός της Διαδικτυακής συνάντησης “Synergies for the future”

Με μεγάλη συμμετοχή κι ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή συνάντηση “Synergies for the future ” για την ενίσχυση της συμβολής των καινοτόμων επιχειρήσεων στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB  σε συνεργασία του ΣΕΚΕΕ, της HeTiA, του Elevate Greece και των φορέων του οικοσυστήματος της καινοτομίας που υποστηρίζουν τον κόμβο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότερα από 182 στελέχη επιχειρήσεων και ερευνητικών και ακαδημαϊκών φορέων.

Ο κ. Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης, Συντονιστής του GR digiGOV-innoHUB καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους εισηγητές μιλώντας για το όραμα του Κόμβου. Ο κ. Αλέξανδρος Μελίδης, (pdf παρουσίασης) γενικός διευθυντής της ΕΕΛΛΑΚ αφού μίλησε για τις υπηρεσίες του κόμβου προς τις επιχειρήσεις παρουσίασε αναλυτικά τις 4 προκλήσεις που πρόκειται σύντομα να αποτελέσουν το αντικείμενο της πρώτης ανοιχτής πρόσκλησης. Στη συνέχεια, ο κ. Τσιλιμπάρης, Project Manager παρουσίασε το περιεχόμενο και τη διαδικασία της επικείμενης πρόσκλησης απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Ο κ. Δρίτσας, Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece, αναφερόμενος στο κόμβο ως μια δομημένη προσέγγιση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να προτείνουν και να υλοποιήσουν λύσεις για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αντιστοίχως μίλησε και ο κ. Ζερβάκης, Πρόεδρος ΔΣ της Hetia. Ο κ. Μάρκου, διευθυντής του ΣΕΚΕΕ έδωσε έμφαση στη συνέχιση της συνεργασίας προς αναζήτηση τρόπων ώστε τα μέλη του να μπορέσουν να εμπλακούν ενεργά στην υλοποίηση των δράσεων του κόμβου.

Στο πλαίσιο της συνεργατικής προσέγγισης στην ανάδειξη προκλήσεων και προωθώντας την ανοιχτή καινοτομία, ο GR digiGOV-innoHUB δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να καταγράψουν και εκείνες προκλήσεις που θα αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικών προσκλήσεων εδώ: https://digigov.innohub.gr/sunergatikh-anadeijh-proklhseon/

Στο β μέρος της συνάντησης, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές εφαρμογές από ελληνικές εταιρίες που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα παρουσίασαν οι:

  • κ. Παναγιώτης Τσαντήλας, Founder & CEO στην Palo Services, αναφερόμενος στη δημιουργία μιας πρωτότυπης εφαρμογής προσφέροντας επιπρόσθετη αξία στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στο προτεινόμενο έργο για δημιουργία υπηρεσιών ανίχνευσης και ανάλυσης πληροφοριών για τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων.
  • κ. Σταύρος Βάσσος, Συνιδρυτής της Helvia, παρουσιάζοντας το toraskero.gr, (pdf παρουσίασης) μία εφαρμογή ενημέρωσης για τις θέσεις των κομμάτων συλλέγει πληροφορίες από επίσημες επίσημες πηγές
  • κ. Αναστάσιος Μάνος, CEO στη DotSoft, παρουσιάζοντας το smartiscity.gr, μια κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης και προβολής δεδομένων έξυπνων πόλεων
  • κ. Στάθης Βλάχος, CEO & Co-Founder στην ilink, αναφερόμενος σε δύο ιδέες που προέκυψαν από brainstorming, την χρήση blockchain για υπηρεσίες συντήρησης και πιστοποίησης υποδομών του δημοσίου, καθώς και το computer vision AI.
  • κ. Σταυρουλάκης από την NComp, (pdf παρουσίασης) αναφερόμενος σε εφαρμογές digital twins – ψηφιακά δίδυμα για τη συλλογή δεδομένων από πόλεις για τη δυνατότητα προβλέψεων.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Leave a Comment