ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η εξέλιξη της πολιτικής για τον ανοιχτό κώδικα στη Γερμανία: Έκθεση του Open Source Observatory της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Open Source Observatory της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε την επικαιροποιημένη έκθεση σχετικά με την κατάσταση του ανοιχτού κώδικα στη Γερμανία. Αυτή η έκθεση δείχνει τη σημαντική πρόσφατη εξέλιξη της πολιτικής ανοιχτού κώδικα στη Γερμανία.  

Με την ίδρυση του Zendis το 2022, το φιλόδοξο έργο ανάπτυξης ενός υπολογιστικού νέφους για την ψηφιακή ανεξαρτησία της χώρας και τη συμφωνία συνασπισμού για την περίοδο 2021-2025, η Γερμανία επέδειξε υψηλό επίπεδο δέσμευσης για την πολιτική ανοιχτού κώδικα και τη χρήση της στον δημόσιο τομέα. Σε αυτή την έκθεση θα μάθετε πώς οι πολιτικές φιλοδοξίες μεταφράζονται σε πρακτικές λύσεις. Ωστόσο, η πίστωση πηγαίνει στο πλήθος των πρωτοβουλιών σε επίπεδο βάσης που έχουν ανοίξει το δρόμο για αυτή τη μεταμόρφωση.

Οι συνεισφορές των διαφόρων κρατιδίων στην αρένα ανοικτού κώδικα επηρέασαν σημαντικά το ισχύον εθνικό πλαίσιο, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες τόσο από επιτυχημένες προσπάθειες όσο και από διδάγματα που αντλήθηκαν από τις αποτυχίες. Από τη Σαξονία έως το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, το Μόναχο έως το Ντόρτμουντ, το ξεχωριστό ταξίδι ανοιχτής πηγής κάθε περιοχής και πόλεων έχει αποδώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση εδώ. Υπάρχει επίσης ένα μικρότερο ενημερωτικό δελτίο με κυριότερα σημεία της έκθεσης εδώ

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment