ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

OSPOS for Good 2024: Μια διάσκεψη του OHE για την συνεργασία μέσω του Ανοιχτού Κώδικα

Στo  Policy Brief «Ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο — ένα Ανοιχτό, Ελεύθερο και Ασφαλές Ψηφιακό Μέλλον για Όλους» και στον «Οδικό Χάρτη για την Ψηφιακή Συνεργασία», ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναγνωρίζει τον βασικό ρόλο των λύσεων ανοιχτού κώδικα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ. Λόγω της ικανότητάς του ανοιχτού κώδικα να ξεπερνά τις προστριβές που σχετίζονται με τη συλλογική δράση και να χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τις κυβερνήσεις, τα Ηνωμένα Έθνη προωθούν  την αποδοτικότερη χρήση του Ανοιχτού Κώδικα μέσω των κυβερνήσεων. Ο όρος Ανοιχτός Κώδικας ισχύει πέρα ​​από το λογισμικό και περιλαμβάνει περιεχόμενο με ανοιχτή άδεια χρήσης, δεδομένα, πρότυπα και μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπουν την πρόσβαση σε οποιονδήποτε να τα δει, να τα χρησιμοποιήσει και να τα προσαρμόσει. Αυτές οι ανοιχτές λύσεις αλληλοενισχύονται, δημιουργώντας όλο και πιο ανοιχτά και προσβάσιμα συστήματα που έχουν τεράστια ικανότητα να προωθήσουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και να διασφαλίζουν ότι τα οφέλη από την αυξημένη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μπορούν να υλοποιηθούν πλήρως και δίκαια.
Για να διευκολυνθεί η παγκόσμια υιοθέτηση λύσεων ανοιχτού κώδικα, το Γραφείο του Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Τεχνολογία συνδιοργανώνει τη διάσκεψη ΟSPOs for Good  που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουλίου 2024, με μια πιο πλούσια παγκόσμια παρουσία διαφορετικών στοχαστών ανοιχτού κώδικα, με μεγαλύτερες φιλοδοξίες και βήματα για την υπεράσπιση των OSPOs. Με βάση την επιτυχία της περσινής εκδήλωσης, ο στόχος του συνεδρίου του 2024 είναι να είναι «μεγαλύτερο και καλύτερο» από κάθε άποψη. Αυτό το συμπόσιο δράσης στοχεύει να χρησιμεύσει ως υψηλού επιπέδου πάρτι για τον ανοιχτό κώδικα στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας θεματικά κομμάτια υψηλού επιπέδου που αφορούν βασικούς τομείς της πολιτικής ανοιχτού κώδικα, καθώς και τονίζοντας αναδυόμενα παραδείγματα «ανοιχτού κώδικα για το καλό». από όλο τον κόσμο. Θα τονίσει ευδιάκριτα το θέμα των «δικτύων ανοιχτού κώδικα ως παράγοντες διευκόλυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας .Ενώ το συνέδριο του 2024 θα επικεντρωθεί φυσικά στον ρόλο των Γραφείων Προγραμμάτων Ανοικτού Κώδικα (OSPOs) όπως η περσινή εκδήλωση, αυτό το συνέδριο θα επεκτείνει το πεδίο για να επικεντρωθεί στο πώς η συζήτηση γύρω από τα OSPO επιτρέπει νέες μορφές παγκόσμιας συνεργασίας γύρω από το ανοιχτό κώδικα .

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.un.org/techenvoy/content/ospos-good-2024

Ατζέντα Το πλήρες πρόγραμμα θα ειναι διαθέσιμο σύντομα. Τα θέματα της ημέρας 1 περιλαμβάνουν: AI και Ανοιχτός Κώδικας, Ανοιχτός Κώδικας στα Ηνωμένα Έθνη, Ανοιχτός Κώδικας στον Παγκόσμιο Νότο, Ανοιχτός Κώδικας και Κυβερνήσεις Τα θέματα της ημέρας 2 περιλαμβάνουν: Open Source at Work in the World, Youth and Open Source, Open Source and Civil Society, Open Source Networked Cities, The Next Decade: Envisioning the Future of Open Source

Leave a Comment