ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο ρόλος του κράτους στην τεχνολογική και επιχειρηματική ανάπτυξη: Μύθοι και πραγματικότητες

Μύθοι και πραγματικότητες Ο κόμβος στήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων Innovathens και ο κόμβος διασύνδεσης της Έρευνας με την Επιχειρηματικότητα ΕΠΙνοώ (σύμπραξη του ΕΜΠ με τον Δήμο Αθηναίων) διοργανώνουν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, 7-9μμ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Innovathens, συζήτηση με θέμα:

Ο ρόλος του κράτους στην τεχνολογική και επιχειρηματική ανάπτυξη: Μύθοι και πραγματικότητες

Η συζήτηση οργανώνεται με αφορμή την ελληνική έκδοση από τις Εκδόσεις «ΚΡΙΤΙΚΗ» του βιβλίου: Το Επιχειρηματικό Κράτος της Marianna Mazzucato, καθηγήτριας των Οικονομικών της Καινοτομίας του Πανεπιστημίου του Sussex και Ερευνήτριας στο SPRU (Science Policy Research Unit), το παλαιότερο ερευνητικό Κέντρο στην Ευρώπη που ασχολείται με τις πολιτικές για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία.

Συμμετέχουν:

Χρήστος Δερβένης, Συντονιστής- Διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», President Elect EuropeanAfrican HepatoPancreatoBiliary Association.

Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ, επιμελητής της Έκδοσης.

Νεκτάριος Κοζύρης, Καθηγητής ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού & Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), υπεύθυνος για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

Βασίλης Μάγκλαρης, Καθηγητής ΕΜΠ, πρ. Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Δικτύων.

Αχιλλέας Μητσός, πρ. Γενικός Διευθυντής Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συντονίζει ο Άρης Τόλιος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος του κεντρικού Μαγκαζίνο «Η στάση των 2» στον Αθήνα 984.

Πηγή: http://www.innovathens.gr

Leave a Comment