ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την Ανοιχτή Μεθοδολογία Διαχείρισης Έργων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την Ανοιχτή Μεθοδολογία Διαχείρισης Έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (PM² – Project Management Methodology), που  διεξήχθη τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 18.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία  με την PM² Alliance.


Στην εκδήλωση όπου  συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι από την Δημόσια Διοίκηση, την ακαδημαϊκή ερευνητική κοινότητα και τις επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν από τον Νίκο Κουρουνάκη (Co-Author του PM² Project Management Methodology και ιδρυτικό μέλος του PM²-Alliance (PM²Alliance.eu) τα βασικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Μεθοδολογίας Διαχείρισης Έργων της Ευρωπαϊκής PM².

Η PM² είναι μια ανοιχτή μεθοδολογία διαχείρισης έργων η οποία αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποβλέποντας στη βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης έργων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αύξηση της αποτελεσματικότητας και της επιτυχίας τους. Η Επισκόπηση της μεθοδολογίας έχει ήδη μεταφραστεί και στα Ελληνικά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πάνελ συζήτησης στο οποίο εκτός από τον κ. Κουρουνάκη συμμετείχαν:

  • Ο  κ. Αθανάσιος Βαλιάκος (Προϊστάμενος Τμήματος Προτύπων και Αξιολόγησης της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΓΓΨΠ) ο οποίος και παρουσίασε  την μεθοδολογία διαχείρισης έργων ΤΠΕ  και την αξιοποίηση μεθοδολογίας OpenPM² από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.
  • Ο Δρ. Ηλίας Κατσαγούνος (Training Manager at the EEAS/ESDC) ο οποίος τόνισε την σημασία της μεθοδολογίας PM² για τις επιχειρήσεις και οργανισμούς και επιπλέον πως αυτή δύναται να αξιοποιηθεί για να υποστηρίξει τις αποστολές και τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EEAS) σε 3ες χώρες.
  • Ο κ. Χρήστος Πεολίδης (State Aid Expert στην European Investment Bank) συνέβαλε στο πάνελ αντλώντας από την πολύχρονη εμπειρία του στα Ευρωπαϊκά Έργα, εκθέτοντας θετικά τη μεθοδολογία PM².
  • Ο κ. Θεόδωρος Καρούνος (Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) μίλησε για τη σημασία της PM² ως Μεθοδολογία ανοιχτού κώδικα μέσω της επαναχρησης της για τη βελτίωση των διαδικασιών των δημόσιων υπηρεσιών.

Οι διαφάνειες των παρουσιάσεων από το Εργαστήριο είναι διαθέσιμες στο https://opengov.ellak.gr/pm2-event/.

Περισσότερα για το PM² και  την χρήση του σε δημόσιους οργανισμούς, όσο και σε ιδιωτικές εταιρείες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στόχοι του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) είναι να υποστηριχθεί η υιοθέτηση της Ανοιχτής Μεθοδολογίας Διαχείρισης Έργων PM²  στο δημόσιο-ιδιωτικό τομέα και να επεκταθούν πλατφορμες διαχείρισης έργων ανοιχτού λογισμικού όπως το openproject.org ώστε να υποστηρίζουν το PM².

Leave a Comment