ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η COMMUNIA δημοσιεύει δωρεάν εργαλείο για τη μεταφορά της Οδηγίας 2019/790

Στις 18 Μάη, ένα χρόνο μετά την δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Οδηγίας 2019/790 για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά, η COMMUNIA δημοσίευσε το δωρεάν εργαλείο “DSM Directive Implementation Tracker”, με το οποίο μπορείς να παρακολουθείς τις εξελίξεις της μεταφοράς της Οδηγίας σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ.

Η Homo Digitalis έχει τη μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετέχει στην ενημέρωση του σχετικού εργαλείου και να καταγράφει τις σχετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα!

Η COMMUNIA αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρισμένες ενώσεις οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας και του κοινόχρηστου υλικού. Μέλη της είναι διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις, όπως η ελληνική οργάνωση ΕΛΛΑΚ, η Creative Commons, η Centrum Cyfrowe, η Open Knowledge International, η Wikimedia κ.α

Μπορείς να δεις και να επεξεργαστείς το εργαλείο εδώ.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στις 14/05, η Homo Digitalis υπέβαλε και τις επίσημες θέσεις και προτάσεις τις αναφορικά με τα άρθρα 3,4,5 και 17 της Οδηγίας 2019/790 στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Μπορείς να δεις το υπόμνημα μου καταθέσαμε εδώ.

Πηγή άρθρου: homodigitalis.gr

Leave a Comment