ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Επιστολή 9 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για την θέση της Ελλάδας στη Σύμπραξη για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

Με αφορμή τη θέση της Ελλάδας σε καθεστώς παρακολούθησης από τη Σύμπραξη για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση και με πρωτοβουλία της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, 9 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ζητούν από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη να δεσμευτεί για τη μετατροπή αυτής της δοκιμασίας σε ευκαιρία αναγέννησης της δημόσιας συμμετοχής.

  • Οι Οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η χώρα μας απέτυχε να εκπληρώσει τα πρότυπα δημόσιας συμμετοχής κατά το σχεδιασμό του 4ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.
  • Τονίζουν ότι όσο συνεχίζεται η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία του COVID-19 χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η έμπρακτη πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την ατζέντα της ανοιχτής διακυβέρνησης.
  • Αναγνωρίζουν την προσωπική αφοσίωση του κ. Πιερρακάκη στο όραμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας και τον καλούμε να μεταφέρει τις αξίες της διαφάνειας, της δημόσιας συμμετοχής και της λογοδοσίας σε αυτήν την προσπάθεια ζητώντας τη δέσμευσή του για:

✅ Τη δημιουργία μόνιμου πλήρως λειτουργικού πολυσυμμετοχικού φόρουμ για την ανοιχτή διακυβέρνηση

✅ Την τήρηση των προτύπων συμμετοχής και συνδημιουργίας της OGP

✅ Την ανάπτυξη εθνικής στρατηγική ανοιχτών δεδομένων σε συνεργασία με μη κρατικούς φορείς

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Leave a Comment